Razrezi in previjanje folij

 

Stroj za rezanje in previjanje folij razreže veliko jumbo rolo materiala v manjše in ožje zvitke oziroma rolice. Naši stroji so izdelani v skladu z veljavnimi standardi, lahko pa proizvajajo široko paleto različnih specifičnih izdelkov, ki se razlikujejo po širini, dolžini navitij, dolžini in dimenziji tulca, … To pomeni, da lahko izvajamo previjanje folij ali pa se hkrati delajo razrezi in previjanje. Trend pri skladiščnem in transportnem pakiranju gre v smeri vse večje avtomatizacije in strojnega povijanja kot nadomestek ročnemu povijanju. Stroji za ovijanje pa so zelo različni in posledično uporabljajo različne folije tako po kakovosti kot po dimenzijah. Za vsak stroj vam lahko ponudimo najustreznejšo stretch folijo in tako prihranimo vaš čas in denar. Zmanjšajte stroške dela, materiala in odpadne embalaže in hkrati dosezite učinkovit rezultat.

razrezi

 

Dinamika trga stretch folije se nenehno razvija, trenutni svetovni trendi so:

  • vse tanjše folije za zmanjšanje stroškov materiala in odpadkov
  • višji odstotek raztezanja
  • povečana uporaba strojnega zavijanja s strani končnih uporabnikov
  • večja hitrost strojnega zavijanja
  • večplastnost folije se še naprej povečuje

Tehnologija večplastnosti hitro napreduje in tako se različne večplastne konfiguracije uporabljajo v industriji stretch folij. Trend je povečanje števila plasti in hkrati zmanjšanje debelin. Prednosti nanotehnoloških stretch folij so v samem postopku zavijanja in sicer te folije dovoljujejo bistveno višje sile pospeševanja in zaviranja. Razrezi in previjanje v naši proizvodnji nam dovoljujejo proizvodnjo različnih vrste končnih izdelkov: mini stretch folijo, ročno folija in strojno folijo. Ponudimo lahko tako vse izvedbe specifičnih navitij, ki morajo biti prilagojeni vsakemu ovijalnemu stroju.

previjanje folij

Mini stretch folija

Razrezi in previjanje folij nam omogoča, da lahko naredimo mini rolico po željah vsakega kupca. Tako lahko prilagajamo širino rol, dolžino in debelino jedra (tulca), dolžino navitja, barvo folije, pakiranje,… Najbolj pogoste in tudi vedno na zalogi so širine 100mm, 125mm in 250mm pakirane v karton. Mini stretch folijo delamo tudi iz tehnološke (mnogoplastne folije), ki ima manjši raztezek in je zelo primerna za ročno povijanje.

Ročna stretch folija

Ta folija ponuja vsestransko rešitev za zavijanje palet in se pogosto uporablja v podjetjih z majhnimi količinami palet. Hkrati pa je tudi učinkovita rešitev za podjetja z omejeno površino oziroma za  potrebe ovijanja na terenu. Za učinkovitejše povijanje priporočamo odvijalce (kovinske ali plastične) za ročno 3 kg in 5 kg folijo.

Prednosti strojnega ovijanja pred ročnim

  • nižji stroški materiala: ustrezno nastavljeni stroji za ovijanje palet lahko porabijo bistveno manj folije kot jo uporabimo pri ročnem ovijanju
  • večja hitrost pakiranja
  • učinkovitejše povijanje: predvsem bolj enakomerno povita paleta s strojnim ovijanjem kot ročno
  • nižji stroški dela: stroj nadomesti delo zaposlenih

Na koncu pa so zahteve trga in potrebe naših kupcev gonila odločitev. Naš ciljni izdelek je prilagojen potrebam posameznega kupca in ceni, ki mora biti konkurenčna, kakovost pa v skladu z zahtevami strankine specifične uporabe – vse to nam omogočajo razrezi in previjanje foliji po naročilu. Ponujamo rešitev za vse aplikacije naših strank in to je naša prednost na trgu. Učinkovito pakiranje pa je ključnega pomena za ohranjanje proizvodov med prevozom in skladiščenjem nepoškodovanih.