Pakirni materiali

 

Pakirni materiali so osnovna enota za zaščito izdelkov v distribuciji, skladiščenju, prodaji in uporabi. Pakiranje lahko opišemo kot sistem priprave blaga za prevoz, skladiščenje in prodajo. Embalaža vsebuje, varuje, ohranja, prevaža, obvešča in prodaja. Učinkovito pakiranje proizvodov je ključnega pomena za zaščito kakovosti proizvodov med prevozom in v skladiščih. Izbrana vrsta embalaže je odvisna od vrste izdelka. Embalaža mora biti zasnovana tako, da lahko učinkovito prenese različne pogoje v dobavni verigi: grobo ravnanje med natovarjanjem in raztovarjanjem, udarci in prestavljanje med prevozom, temperaturne spremembe predvsem med transportom, vrsta skladiščenja,… Naši pakirni materiali pripomorejo k zaščiti, optimizaciji in povečanju učinkovitost.

pakirni materiali

Različna področja embalaže

odvijalciDobro poznavanje vseh področij embalaže je ključnega pomena pri izbiri primerne vrste za učinkovito rokovanje v proizvodnji, skladišču in med prevozom. Pakirni materiali oz. embalažni materiali se imenujejo primarni ali sekundarni glede na to, ali so namenjeni neposrednemu stiku s proizvodom ali ne.

Pakirni materiali so na voljo v različnih oblikah, ki temeljijo na tehničnih zahtevah v celotni dobavni verigi, pa tudi na tržnih potrebah (kot so identiteta blagovne znamke) in drugih merilih. Vrste embalažnih materialov, ki jih najpogosteje uporabljamo:

 

  • stretch folija
  • lepilni trakovi
  • mehurčasta folija
  • embalažna EPE folija
  • kartonska škatla
  • povezovalni trakovi
  • valovita lepenka
  • LDPE prekrivne folije, vrečke

 

Pomembnost izgleda embalaže določenega blaga

Embalaža lahko spodbudi potencialne kupce k nakupu izdelka. Grafično oblikovanje paketov in fizična zasnova sta že več desetletij pomembna in nenehno razvijajoča se pojava. Tržne komunikacije in grafično oblikovanje se nanašata na zunanji izgled paketa oziroma pošiljke, na kar zelo močno vplivajo pakirni materiali. Večina embalaže je oblikovana tako, da odraža sporočilo in identiteto blagovne znamke.

Naš cilj je zagotoviti celovite rešitve za pakiranje, ki znižajo vaše skupne stroške, skrajšajo čas pakiranja in hkrati zmanjšajo negativen vpliv na okolje. Ponudimo vam lahko rešitve, ki pokrivajo široko paleto embalažnih materialov, ki vključuje lesene, kartonske, plastične, jeklene materiale. Ponujamo širok nabor industrijskih embalažnih izdelkov, ki zajemajo več različnih vrst materialov in pokrivajo vsako od glavnih industrijskih načinov prevoza. Zagotavljamo vam unikatene rešitve, ki so posebej prilagojene vašemu položaju.

Orodje in pripomočki za pakirne materiale

različni pakirni materialiNaši pakirni materiali se uporabljajo za vse vrste aplikacij in industrije, vse od majhnih in lahkih do velikih in težkih. Potrudili se bomo zagotoviti optimalno in stroškovno učinkovitih rešitev za pakiranje, ki ustreza vasi vrsti izdelkih in vašemu sistemu pakiranja hkrati pa bomo skupaj stremeli k zmanjševanju količine odpadkov oziroma k spodbujanju večkratne uporabe.

K posameznim pakirnim materialom vam ponudimo ustrezno orodje in pripomočke kot so odvijalci za ročne in mini stretch folije različnih izvedb, odvijalci oziroma ročke za lepilne trakove, stojala in rezila za mehurčaste in embalažne EPE folije, ročne in baterijske spenjalce, napenjalce, stojala (nosilce) in sponke za povezovalne trakove, plastični vogalniki, napihljive vrečke za zapolnitev praznega prostora, …

Pakirni materiali se uporabljajo za zaščito blaga in izdelkov ter za zagotovitev njihove varne predaje potrošniku. Prihodnost embalažne industrije je v učinkovitosti pakirnih artillov in postopkov pakiranja, to pomeni manj materiala za večjo zaščito, učinkovitejši prevoz ter ustrezno recikliranje odstranjene embalaže. Cilj je torej kako narediti več z manj in hkrati podpirati okoljsko in gospodarsko trajnost. Embalaža je torej zelo pomembna za vsako vrsto industrije in dober sistem embalaže je danes nujen.